Is een nieuwe pomp de beste optie of loont een volledige revisie.

10

Altijd een gewetens vraag.
BPI heeft de laatste 25 jaar veel ervaring opgedaan deze vraag naar eer en weten te beantwoorden. Richtlijn daarbij is of de pomp, wanneer reparatie niet lonend meer is, wel vervangen kan worden door een nieuwe uitvoering of ander fabricaat. Daarbij komt zeker het feit dat veel schroefpompen fabrikanten met grote regelmaat met nieuwe pompen komen en de oude niet langer meer fabriceren, waarmee de gebruiker in principe nog maar weinig keus heeft.
Vaak zijn het niet de kosten voor een nieuwe pomp, maar alle noodzakelijke veranderingen aan het systeem van de gebruiker, denk daarbij aan leiding werk, maar vooral ook beschikbare ruimte en fundatie.
BPI heeft voldoende mogelijkheden en leveranciers, mede door reverse engineering, in veel gevallen tot een goede oplossing te komen, waarbij zelfs nieuw giet werk tot de mogelijkheden behoort.
Statoren, rotoren, aandrijf assen en koppelingen , alsmede alle mogelijke klein-delen voor de meest gangbare merken zijn in het algemeen op voorraad of kunnen snel geleverd worden.
In overleg met de eind gebruiker kunnen verbeteringen aangebracht worden aan bestaande systemen.

Na ontvangst van een te repareren pomp wordt na schoonmaken en demontage eerst de noodzakelijke controle en metingen verricht en ieder deel op foto vast gelegd. Daarna wordt een aanbieding gemaakt met opgave van de kosten.
Hierbij volgt een voorbeeld:

Ontvangst van de pomp type BPI 055MH2
Motor en waaierkap in de pomptrechter
Motor los van de tandwielkast
Rotor
Slijtage op rotor
Nogmaals rotor
Koppelstang met schroef
Schroef wat gebogen te maken
Aandrijf-as
Slijtage door de pakkingen
Onderdelen koppeling
Door slechte lagers van de aandrijving is de as aangelopen.
Pennen, normale slijtage
Beschermhulzen